ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧ.ΒΙΒ/ΚΕΣ;

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧ.ΒΙΒ/ΚΕΣ;
Περισσότερα στο Πανελλήνιο Φόρουμ Σ.Β.

Παρασκευή, Ιουνίου 11, 2010

Βιβλιοθήκη ΤΕΕ Κωφών και Βαρυκόων



Ο απολογισμός του πρώτου χρόνου λειτουργίας της Σχολικής μας Βιβλιοθήκης στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Κωφών και Βαρηκόων Αγ.Παρασκευής απέδειξε ότι τα παιδιά μας κατάφεραν τελικά να μυηθούν σε εναλλακτικούς τρόπους μάθησης και ψυχαγωγίας , όπου συμμετείχαν με το γνήσιο ενδιαφέρον και την δημιουργική περιέργεια του νεοφώτιστου.


Στις δραστηριότητες που ξεχώρισαν εντάσσονται:

Σειρά διαθεματικών διδασκαλιών για την ελιά ως μεσογειακή καλλιέργεια, ως λογοτεχνικό σύμβολο και ως μοτίβο σε έργα αργυροχρυσοχοΐας και ζωγραφικής. Οι γεωπόνοι, η καθηγήτρια των Καλλιτεχνικών και φιλόλογοι του ΤΕΕ αναζήτησαν με τα παιδιά σχετικό υλικό στη συλλογή της Β/κης, στο Διαδίκτυο καθώς και σε επισκέψεις τους σε φυτώρια και μουσεία της Αττικής και στηριγμένοι παράλληλα στις βιωματικές τους εμπειρίες το κατέταξαν σε συνεκτικό διαχρονικό σύνολο. Στη συνέχεια οι μαθητές απέδωσαν εικαστικά τις εντυπώσεις τους πλαισιώνοντας τα έργα τους με αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων που εξετάστηκαν.

Σειρά μαθημάτων ΣΕΠ που αφορούσαν στην βιωματική συμμετοχή των παιδιών σε σενάρια άσκησης επαγγελμάτων στην πράξη που δημιούργησαν τα ίδια βασισμένα σε εμπειρίες από το κοινωνικό τους περιβάλλον και πλαισιωμένα από υλικό της συλλογής της Β/κης και των ΜΜΕ. Η συζήτηση που ακολούθησε επικεντρώθηκε στις σημερινές δυνατότητες και τα κίνητρα ένταξης των ΑΜΕΑ στην αγορά εργασίας, όπου συχνά ο ρατσισμός όλων μας τροφοδοτεί με ανασφάλεια τις προσπάθειές τους να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους στην εργασία, την αξιοπρέπεια και την ισότιμη αντιμετώπισή τους από τους συνανθρώπους τους.

Η υπεύθυνη Β/κης
Παναγιώτα Τζανετοπούλου, ΠΕ2

1 σχόλια:

Emmanuel Ninos είπε...

Εύγε στην Παναγιώτα & και στους υπόλοιπους συναδέλφους, ιδιαίτερα γιατί προσφέρουν σε ένα τόσο απαιτητικό σχολείο.

Παναγιώτα, θέλουμε ρεπορτάζ και στο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ
http://3gym-kerats.att.sch.gr/library/forum/index.php

Δημοσίευση σχολίου