ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧ.ΒΙΒ/ΚΕΣ;

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧ.ΒΙΒ/ΚΕΣ;
Περισσότερα στο Πανελλήνιο Φόρουμ Σ.Β.

Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2010

Δραστηριότητες στο Χαϊδάρι

Το Φεβρουάριο του 2010 μέλη του δικτύου "Μεσόγειος SOS" , ( μη κυβερνητικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται από το 1990 σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος , προώθησης της αειφορίας και του διαλόγου των πολιτισμών σε τοπικό , εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο ) επισκέφθηκαν , με μέριμνα της υπεύθυνης της βιβλιοθήκης, το σχολείο μας και συζήτησαν με τα παιδιά όλων των τάξεων για τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σχολείο και στο σπίτι .Επίσης ενημέρωσαν τους μαθητές - τριες για το κρίσιμο θέμα της κλιματικής αλλαγής και τους έδωσαν στοιχεία και υλικό, έτσι ώστε να προβληματιστούν σχετικά , να προτείνουν λύσεις , να ευαισθητοποιηθούν και να λάβουν σοβαρά υπόψή τους τα ζητήματα αυτά.

Στα πλαίσια των φετινών δραστηριοτήτων της βιβλιοθήκης μας , σημαντική ήταν η συνάντηση παιδιών της Α' και της Β' τάξης με τη γνωστή συγγραφέα παιδικών και εφηβικών λογοτεχνικών έργων κ. Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου , στις 30 Απριλίου . Το ζωηρό , ευχάριστο και εποικοδομητικό κλίμα μέσα στο οποίο έγινε η συζήτηση και η επιτυχία της συνάντησης αυτής οφείλεται στο μεγάλο ενδιαφέρον των παιδιών για τα σπουδαία ζητήματα τα οποία πραγματεύεται με τρόπο γλαφυρό και συναρπαστικό στα βιβλία της η για πολλοστή φορά βραβευμένη συγγραφέας ! ( φέτος πήρε το Βραβείο Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το μυθιστόρημά της
" Η προφητεία του κόκκινου κρασιού " ) .Έναν επιπλέον σημαντικό λόγο επιτυχίας απετέλεσε η μεθοδική και μακρόχρονη πρεοετοιμασία των μαθητών - τριών ( μελέτη βιβλίων της συγγραφέως , διατύπωση προβληματισμών , καταγραφή ερωτήσεων ) με την καθοδήγηση των φιλολόγων τους και με τη συμβολή της υπεύθυνης της σχολικής βιβλιοθήκης .
Συνισταμένη και κύριος λόγος για όλα τα παραπάνω η τόσο καλλιεργημένη και γοητευτική προσωπικότητα της κυρίας Λότης Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου και η μεγάλη και ολοφάνερη αγάπη της για τα παιδιά ! Ήταν χαρά και τιμή για τους μαθητές - τριες και για εμάς ( καθηγητές , υπεύθυνη βιβλιοθήκης ) που επισκέφθηκε το σχολείο μας και που τη γνωρίσαμε από κοντά !

Η υπεύθυνη Β/κης 6ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου
Παναγιώτα Κορμπίλα, ΠΕ9

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου