ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧ.ΒΙΒ/ΚΕΣ;

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧ.ΒΙΒ/ΚΕΣ;
Περισσότερα στο Πανελλήνιο Φόρουμ Σ.Β.

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2009

ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΙΑ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ


Στο ΓΕ.Λ. Μελισσίων λειτούργησε και φέτος Αναγνωστική Λέσχη εφήβων. Θέμα της είχε τις « Σχέσεις των δυο φύλων: αγάπη και έρωτας στη λογοτεχνία, στη φιλοσοφία και στην ψυχολογία» και πλαισιώθηκε από 1. συμμετοχή στο πρόγραμμα δικτυακής συνεργασίας των ευρωπαϊκών σχολείων e-twinning με Δανούς συνεργάτες
2. συζητήσεις πάνω το θέμα με διάφορες ειδικότητες όπου τα παιδιά είχαν εντυπωσιακή ποιοτική και ποσοτική συμμετοχή και υψηλά κίνητρα μάθησης.
3. επισκέψεις στην Εθνική και Πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες που απέβησαν εξαιρετικές εμπειρίες γιατί οι μαθητές ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους βιβλιοθηκονόμους για θέματα βιβλιοθηκονομίας.
4. συνάντηση – συζήτηση με την Αναγνωστική Λέσχη του 1ου ΓΕ.Λ. Ελευσίνας.

5. διαγωνισμός διηγήματος με χρηματικό βραβείο, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Λόγω της αθρόας προσέλευσης των μαθητών στη Λέσχη, σχηματίστηκαν τρία κυλιόμενα τμήματα κάθε Παρασκευή και Σαββατοκύριακο. Κάθε παιδί, έχοντας προετοιμαστεί με ένα δισέλιδο οδηγιών της βιβλιοθήκης, παρουσίαζε το βιβλίο που το ενδιέφερε και απαντούσε στις ερωτήσεις της ομάδας στη συζήτηση που ακολουθούσε. Η Λέσχη έγινε έναυσμα για γνώση αλλά κυρίως λειτούργησε ενωτικά για την κάθε ομάδα. Τις συναντήσεις μας τις περιμέναμε, τις χαιρόμασταν, ήταν όπως ειπώθηκε «κάτι σαν ψυχοθεραπεία». Έτσι προχωρούμε με την ίδια διάθεση του χρόνου, που προγραμματίζονται οι πολυαναμενόμενες ανταλλαγές επισκέψεων με το Δανέζικο σχολείο.

Η υπεύθυνη Βιβλιοθήκης

Ευσταθία Φραγκόγιαννη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου