ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧ.ΒΙΒ/ΚΕΣ;

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧ.ΒΙΒ/ΚΕΣ;
Περισσότερα στο Πανελλήνιο Φόρουμ Σ.Β.

ΗΜΕΡΙΔΕΣ / ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΩ

Την 1η Απριλίου η Σχολική Βιβλιοθήκη του ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΖΙΠΑΡΙΟΥ ΚΩ σε συνεργασία με τον Κοινωνιολόγο και καθηγητή της Οικιακής Οικονομίαςτου πραγματοποίησε με επιτυχία την ΗΜΕΡΙΔΑ που ήταν αφιερωμένη στην ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ και στον -πρώτο Διδάξαντα την μεγάλη αξία της - ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ. Έγιναν οι δυο πρώτες ώρες μάθημα και οι υπόλοιπες αφιερώθηκαν στην εκδήλωση, την οποία παρουσίασαν οι μαθητές μας, ενώ η Υπεύθυνη της Σχολ. Βιβλιοθ. προλόγισε αναφέροντας λεμπτομερώς όλες τις Δράσεις και τις Εργασίες που έγιναν, ευχαριστώντας τους Επιστήμονες που λάμπρυναν με την παρουσία τους το Πολιτιστικό μας Πρόγραμμα, αλλά και όλους όσους βοήθησαν και συμμετείχαν.
Ακολούθησε πλούσιο ΓΕΥΜΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ανοικτό προς ολόκληρη την σχολ. Κοινότητα, τους Γονείς που μαγείρεψαν, τους φιλοξενούμενούς μας ΟΛΛΑΝΔΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, οι οποίοι παρευρίσκονταν στα πλαίσια του "COMMENIUS". Έφαγαν γύρω στα 320 - 340 άτομα, ενώ περίσσεψαν ολόκληρα ταψιά με φαγητά και γλυκά, λόγω του ότι οι Γονείς ανταποκρίθηκαν με πολύ μεγάλο ζήλο στο αίτημά μας να μαγειρέψουν:
-Να φανταστείτε, ένα φαγητό τους ζητήσαμε, τρία ετοίμασε ο καθένας!
Αποτέλεσμα; Ό, τι περίσσεψε, τα στείλαμε στο ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ, όπου εκτός από τους Γέροντες που μένουν εκεί σε μόνιμη βάση, προσέρχονται να σιτιστούν και άρκετοί Συμπατριώτες μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα (αυτή η τόσο αξιέπαινη φιλανθρωπική Δράση οφείλεται στον εξαίρετο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ μας)...έπιασε, δηλαδη, τόπο το φαγητό!




Η υπεύθυνη Βιβλιοθήκης Γυμνασίου Ζιπαρίου Κω
Ευφροσυνη Τσιπλακίδου-Παπανικολάου, ΠΕ05





Συμμετοχή της Σ.Β. 1ου ΓΕ.Λ. Ελευσίνας σε ημερίδα

Την Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2011, η σχολική βιβλιοθήκη 1ου ΓΕ.Λ. Ελευσίνας συμμετείχε στην ημερίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής με εισήγηση "Bookraft: μια διαφορετική προσέγγιση στο βιβλίο'. Το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ.

Συμμετοχή της Σχολικής Βιβλιοθήκης του 1ου ΓΕΛ Επανομής σε τριημερίδα


Η Σχολική βιβλιοθήκη του 1ου ΓΕΛ Επανομής Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην τριημερίδα «Βελτιώνοντας την εκπαίδευση: διδακτικές, εκπαιδευτικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών» που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις 11-13 Μαρτίου 2011 με δύο αφίσες υπό το γενικό τίτλο: « Η παιδαγωγική διάσταση του έργου των σχολικών βιβλιοθηκών: προτάσεις για τη συνειδητοποίηση της Ελληνικής Ταυτότητας».

Στις αφίσες εκτυπώθηκαν οι δομές δύο παρουσιάσεων με power point που έκανε η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης κ Βαρδάκα στους μαθητές του Λυκείου Επανομής με θέματα αντλημένα η μεν πρώτη από την ιστορία της Μακεδονίας και η δεύτερη από τον πνευματικό πολιτισμό της Θεσσαλονίκης.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι Σχολικές Βιβλιοθήκες και παράγουν αλλά και προβάλλουν ένα μέρος από το πολυδιάστατο έργο τους σε επίσημες διοργανώσεις που στοχεύουν στην κοινοποίηση καινοτόμων δράσεων που υλοποιούνται στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης

Έλσα Βαρδάκα, ΠΕ2

Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010, στον Πολυχώρο "ΑΠΟΛΛΩΝ", στον Πειραιά. Συνέδριο "Το μέλλον της μάθησης". Περισσότερα εδώ.



Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φιλολόγων Ν. Πέλλας, Αντωνία Παπαδάκη και Ιωάννης  Γκανάκας, συνδιοργάνωσαν μια ενημερωτική συνάντηση με τους υπευθύνους  των Σχολικών Βιβλιοθηκών των σχολείων της Αλμωπίας και των Γιαννιτσών, στα οποία έχουν την γενική παιδαγωγική ευθύνη. Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Ιουνίου και ώρα 12.00-14.00 στη βιβλιοθήκη του Γενικού Λυκείου Σκύδρας και κύριο ομιλητή τον Αναστάσιο  Κιουλμουράτογλου, υπεύθυνο της σχολικής βιβλιοθήκης του 1ου ΕΠΑΛ  Γιαννιτσών. Το θέμα της συνάντησης ήταν: Η αξιοποίηση της σχολικής  βιβλιοθήκης στη διδακτική πράξη. Στην αρχή της εκδήλωσης ο Σχολικός  Σύμβουλος κ. Ιωάννης Γκανάκας αναφέρθηκε στον σκοπό της εκδήλωσης και  στην επιτακτική ανάγκη χρήσης των σχολικών βιβλιοθηκών με έναν γόνιμο  και δημιουργικό τρόπο έτσι, ώστε να προωθείται η μάθηση. Στη συνέχεια ο  κ. Κιουλμουράτογλου αναφέρθηκε στην αποστολή των σχολικών βιβλιοθηκών  που εντάσσονται στο πρόγραμμα του ΕΠΕΑΕΚ και στις δυνατότητες  αξιοποίησής τους από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.
Παρουσιάστηκε ψηφιακό υλικό από τις διάφορες δράσεις στο χώρο της  βιβλιοθήκης του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών και δόθηκε στους συμμετέχοντες  έντυπο υλικό, που αφορούσε στον ρόλο των υπευθύνων σχολικών βιβλιοθηκών  και στις προϋποθέσεις για την οργάνωση της βιβλιοθήκης ως χώρου  διδασκαλίας. Στο τέλος, η Σχολική Σύμβουλος Αντωνία Παπαδάκη πρότεινε  στους συμμετέχοντες δραστηριότητες που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν  στο χώρο της βιβλιοθήκης με τη συνεργασία και των άλλων εκπαιδευτικών.

Αντωνία Παπαδάκη, ΠΕ2
Σχολική Σύμβουλος Νομού Πέλλας




Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, 21 Ιουνίου 2010, η ημερίδα με θέμα:


«Το ελεύθερο λειτουργικό σύστημα Ubuntu & το LTSP: μια οικονομική και αποτελεσματική λύση για διαχείριση δικτύου υπολογιστών στις σχολικές βιβλιοθήκες».

Η παρουσίαση έγινε με το λειτουργικό σύστημα Edubuntu 10.04 από υποφορητό Asus Eee PC 900, ενώ σε άλλλο φορητό έγινε επίδειξη και της ελληνικής διανομής sxolinux 2009.1, η οποία είναι επίσης βασισμένη στο Ubuntu.

Και τα δύο αυτά λειτουργικά έχουν σχεδιαστεί ειδικά για εκπαιδευτικούς και περιέχουν δεκάδες ειδικά πακέτα που βοηθούν στη διδασκαλία με χρήση ΤΠΕ. Οι εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν την ημερίδα ιδιαιτέρως εντυπωσιάστηκαν από:

α) την ευελιξία, σταθερότητα και ασφάλεια του ελεύθερου λογισμικού

β) την υποστήριξη που παρέχεται από την ελληνική κοινότητα Ubuntu

γ) την οικονομία που γίνεται από τη χρήση του δικτύου LTSP, επειδή τα τερματικά μπορεί να είναι παμπάλαια μηχανήματα (στη συγκεκριμένη περίπτωση, υπολογιστές 10 ετών!)

δ) το γεγονός ότι όλο το λογισμικό παρέχεται δωρεάν

Περισσότερα εδώ.

Ο υπεύθυνος Β/κης 9ου Γυμνασίου Περιστερίου,
Εμμανουήλ Νίνος, ΠΕ6



ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ- Μάρτιος 2010
(με την συμμετοχή υπευθύνων Σχολικών Βιβλιοθηκών)


Με την συμμετοχή τριών υπευθύνων Σχολικών Βιβλιοθηκών, των Κώστα Ακρίβου (επιστημονικός υπεύθυνος)  από το 1ο Γυμνάσιο Βόλου, Μαρία Τεχνοπούλου (εισηγήτρια) από το ΓΕ.Λ. Βελεστίνου και Γιώργου Μπαρμπέρη (παρέμβαση) από το 3ο ΓΕ.Λ. Ηλιούπολης. Οι εισηγήσεις θα αναρτυθούν στην ιστοσελίδα των διοργανωτών εκδόσεων Μεταίχμιο. Συνδιοργανωτής ήταν το περιοδικό Νέα Παιδεία.
Βίντεο 55 λεπτών θα είναι διαθέσιμο από την Βιβλιοθήκη 3ου ΓΕ.Λ. Ηλιούπολης. Επικοινωνήστε με τον δημιουργό του, υπεύθυνο Β/κης κο Γιώργο Μπαρμπέρη.

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- Φεβρουάριος 2010
(με την συμμετοχή υπευθύνων Σχολικών Βιβλιοθηκών)

Οι εισηγήσεις στη διημερίδα που διοργάνωσαν οι Σχολ.Σύμβουλοι της Θεσ/νίκης ήταν πολύ ωραίες και χρήσιμες για να πάρουμε ιδέες για προγράμματα, μαθήματα, δραστηριότητες. Τρεις υπεύθυνοι ΣΒ της Θεσ/νίκης παρουσιάσαμε μαθήματα και προγράμματα. για την Ιστορία Γ' Λυκείου, για την κλασική τέχνη (Ιστορία Α΄Γυμνασίου) και για την τοπική Ιστορία (Λευκός Πύργος). Δείξαμε πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι Νέες Τεχνολογίες και η Σχολική Βιβλιοθήκη για την αναζήτηση βιβλίων και το διαδίκτυο. Ειδικότερα οι εισηγήσεις από Σχολικές Βιβλιοθήκες ήταν οι εξής:


1. Γ/σιο Ν.Επιβατών (Γιαπουντζής Κώστας ΠΕ2)
"περιγραφή, η τέχνη του χώρου: αναπαράσταση μέσα από το λόγο ενός ιστορικού μνημείου
και παρουσίασή του με πολυτροπικό κείμενο."

2. ΓΕΛ Αξιού, Κύμινα, (Μαλιγκάνη Ελένη, ΠΕ2)
"Β' Παγκόσμιος πόλεμος".

3. 3ο Γ/σιο Σταυρ/πολης, (Καρύδα Πασχαλιά ΠΕ2)
"Κλασική τέχνη", μια διαθεματική προσέγγιση με τη χρήση
των ΤΠΕ και τη Σχολική βιβλιοθήκη".

"Κλασική Τέχνη,

μια διαθεματική προσέγγιση
με τη χρήση των ΤΠΕ
και της σχολικής βιβλιοθήκης."


Περίληψη εισήγησης

Το σενάριο αυτό διδασκαλίας απευθύνεται στους μαθητές της Α΄ τάξης Γυμνασίου, έχει αφόρμηση από το μάθημα της Ιστορίας, χρησιμοποιεί τις Τ.Π.Ε. για την άντληση και του απαραίτητου οπτικοακουστικού υλικού, και επεκτείνεται και στα Νέα Ελληνικά. Αξιοποιεί τη Σχολική Βιβλιοθήκη με την αναζήτηση βιβλιογραφίας σε αυτή και στο διαδίκτυο. Περιλαμβάνει μια παρουσίαση ppt με εικόνες της κλασικής τέχνης για μια πρώτη γνωριμία των μαθητών με τα χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής, της γλυπτικής και της ζωγραφικής- αγγειογραφίας, τη χρησιμοποίηση λογισμικών για την Ακρόπολη, καθώς και έρευνα στο διαδίκτυο σε σχετικές ιστοσελίδες. Οι μαθητές μαθαίνουν να επιλέγουν τις πληροφορίες και να αξιολογούν το υλικό, να παρατηρούν, να κρίνουν, να συγκρίνουν, να συζητούν και να ανακοινώνουν τα συμπεράσματά τους, να συνθέτουν κείμενα και εργασίες. Χρησιμοποιείται η ομαδοσυνεργατική μέθοδος για τις διαθεματικές εργασίες και το παιχνίδι ρόλων για την παρουσίαση των εργασιών.

Για το  πρόγραμμα της διημερίδας πατήστε εδώ.

Η υπεύθυνη Β/κης 3ου Γυμνασίου Σταυρούπολης,

Πασχαλιά Καρύδα, ΠΕ2

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ- Φεβρουάριος 2010

Ενδιαφέρουσα και αποδοτική αποδείχθηκε τη χθεσινή απογευματινή συνάντηση στη Βιβλιοθήκη του 6ου ΓΕ.Λ. Αιγάλεω, όπου υπεύθυνοι σχολικών βιβλιοθηκών συνομίλησαν με τρεις σχολικές βιβλιοθηκονόμους (professeurs-documentalistes) από τη Γαλλία πάνω σε θέματα εκπαιδευτικά και εργασιακά.
Οι Γαλλίδες επιστήμονες της πληροφόρησης μίλησαν με τη σειρά τους προβάλλοντας διαφάνειες για το εθνικό δίκτυο τεκμηρίωσης για την αγροτική εκπαίδευση ( RENADOC ) και την εργασία ενός καθηγητή – τεκμηριωτή στα αγροτικά λύκεια της Σαβοΐας, της Προβηγκίας και των Πυρηναίων, όπου υπηρετούν.
Παρά τις διαφορές στα εκπαιδευτικά μας συστήματα και τους εξειδικευμένους στόχους μέσα στις σχολικές βιβλιοθήκες, η εργασία με τους εφήβους, η παιδαγωγική προσέγγιση και η διδασκαλία της πληροφοριακής παιδείας αποδείχθηκε ο κοινός μας τόπος, ενώ είδαμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε στην ελληνική πραγματικότητα στα δέκα χρόνια λειτουργίας των οργανωμένων Σ.Β., πώς θα μπορούσε να λειτουργεί ο θεσμός στην Ελλάδα, που στη Γαλλία μετρά τα διπλά χρόνια, και υποστηρίζει πλήρως με επιστημονικό τρόπο την πληροφόρηση στα αγροτικά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στην συζήτηση παρευρέθηκαν οι κες Τζίμη της Βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου Γκαίτε Αθηνών, καθώς και η κα Σεμερτζάκη της Βιβλιοθήκης Τράπεζας της Ελλάδας , που έκαναν μια ενημέρωση για τη synergasia.
Τη διοργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκαν τα μέλη του ΠΦΣΒ, τομέα Αττικής.
Περισσότερα  εδώ , στο τεύχος Απριλίου του η-περιοδικού synergasia και στο περιοδικό του δικτύου Renadoc


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ:Η dr Marian Koren στην Βοιωτία - Δεκέμβριος 2009


ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Τ. Ε. Ι. ΛΑΜΙΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΛΑΜΙΑΣ

έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν σε διάλεξη

την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009, ώρα 19:30 μ.μ.

στην ΑίθουσαΤέχνης «Δαβανέλλος»

από την Δρα. Marian Koren,

Προϊσταμένη Έρευνας και Διεθνών Υποθέσεων του Συνδέσμου Δημόσιων Βιβλιοθηκών Ολλανδίας στη Χάγη, Αρμόδια του Φόρουμ Βιβλιοθηκών “FOBID
με θέμα:

Εκπαίδευση για τη ζωή:

Οι βιβλιοθήκες ως παράγοντες επιτυχίας - Η διεθνής εμπειρία

Διαβάστε το άρθρο στον τοπικό τύπο της Φθιώτιδας εδώ.
"Η πραγματοποιηθείσα διάλεξη αποτέλεσε αφορμή για τη συγκέντρωση και επαφή ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα και ανησυχίες από τον χώρο διαφορετικών βιβλιοθηκών, φορέων, εκπαιδευτικών, γονέων και άλλων παραγόντων. Η Dr. Koren με μεγάλη προθυμία παρουσίασε τις απόψεις της σχετικά με τη λειτουργία και το ρόλο των Βιβλιοθηκών στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ολλανδία, απάντησε σε ερωτήσεις που διατυπώθηκαν από το κοινό και ευαισθητοποιήθηκε για το ενδιαφέρον και τους προβληματισμούς του, για το ρόλο της βιβλιοθήκης στην ελληνική πραγματικότητα."
Διαβάστε για την επίσκεψη, την περίληψη της ομιλίας και δείτε την κα Κόρεν στη Βοιωτία εδώ

Η υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης Γυμνασίου Λιανοκλαδίου

Ιουλία Γκίκα, ΠΕ11

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΚΑΙΤΕ για Σχολικές Βιβλιοθήκες - Νοέμβριος 2009

Η Βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου Γκαίτε της Αθήνας, έχει αναπτύξει εδώ και χρόνια μεγάλη και αξιόλογη δράση σε θέματα βιβλιοθηκών, η οποία εκτείνεται πέραν των δικών της ορίων, με συνεργασίες εντός και εκτός Ελλάδας, συνέδρια , εκδηλώσεις, και εργαστήρια που χαρακτηρίζονται για την άψογη οργάνωση, τους ενδιαφέροντες εισηγητές και τα προσεκτικά επιλεγμένα θέματα που θίγονται. Ένα τέτοιο εργαστήρι έγινε σήμερα, ειδικά για υπευθύνους βιβλιοθηκών. Οι 19 καθηγητές από Αθήνα και επαρχία παρακολούθησαν την dr Ulrike Buchmann, εκπαιδευτικό, επιμορφώτρια ενηλίκων στο πανεπιστήμιο του Αννόβερο, να παρουσιάζει στα γερμανικά με διερμηνέα τις δράσεις που προωθούν την ανάγνωση στη σχολική βιβλιοθήκη. Μετά το θεωρητικό μέρος ακολούθησε παρουσίαση παραδειγμάτων με βιβλία και οδηγίες για την βιωματική άσκηση βιβλιοπαρουσίασης. Η εισηγήτρια επαίνεσε τις παρουσιάσεις των ομαδικών εργασιών και το κλίμα συνεργασίας, και ακολούθησε γόνιμη συζήτηση. Ομολογουμένως ήταν ένα επτάωρο που κύλησε με τόση ποικιλία, επικοινωνία και διάδραση, που, όπως λέχθηκε ήταν μια «όαση» στην επαγγελματική ρουτίνα. Μέσα στον ελκυστικό χώρο της Βιβλιοθήκης, απολαύσαμε τη φιλοξενία του προσωπικού και φύγαμε με πολλές νέες ιδέες, ένα φάκελο με βιβλιοπαιχνίδια και δραστηριότητες, και τον Μαθητευόμενο Μάγο του Γκαίτε σε εικονογράφηση της βραβευμένης Katalin Szegedi. Τις θερμές μας ευχαριστίες στο Ινστιτούτο Γκαίτε και τις υπευθύνους της Βιβλιοθήκης του! Περισσότερα εδώ και εδώ...

Η dr MARIAN KOREN ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ - Ιούνιος 2009



Η ειδική σε θέματα δικαιωμάτων παιδιών στην πληροφόρηση επιστήμων, δρ Marian Koren επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας και Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Δημοσίων Βιβλιοθηκών Ολλανδίας, μιλήσε σήμερα, Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009, ώρα 19.00 στη Βιβλιοθήκη του 6ου ΓΕ.Λ. Αιγάλεω, με θέμα "Σχολικές Βιβλιοθήκες και Κοινωνία της Πληροφορίας".
Η κα Koren αναφέρθηκε σε θέματα όπως
σχολικές και δημόσιες βιβλιοθήκες με παραδείγματα καλής πρακτικής και συνεργασίας μεταξύ τους, το δικαίωμα του παιδιού στην πληροφορία μέσα από διεθνείς συνθήκες, εφαρμογές του για βιβλιοθήκες (και σχολεία), καθώς και η συμμετοχή παιδιών στην πολιτική και το σχεδιασμό των βιβλιοθηκών. Προβλήθηκε βίντεο με το παράδειγμα δημοτικής βιβλιοθήκης στην Ολλανδία που διαχειρίζονται τα ίδια τα παιδιά και ακολούθησε συζήτηση με το κοινό επάνω σε θέματα θεσμικά, προώθησης της ανάγνωσης και συνεργασίας των φορέων. Την φινλανδική άποψη του θέματος ακούσαμε από την κα Barbro Wigell-Ryynänen, σύμβουλο στο Υπουργείο Παιδείας της Φινλανδίας σε θέματα βιβλιοθηκών, που τόνισε την αναγκαιότητα θεσμικής υποστήριξης και οικονομικής ενίσχυσης των σχολικών βιβλιοθηκών.

Ήταν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα βραδιά σε κλίμα φιλόξενο και φιλικό, για το οποίο φρόντισε η οικοδέσποινα, κα Δόξα Καρασαββόγλου. Την οργάνωση της βραδιάς επιμελήθηκε το Π.Φ.Σ.Β. Ευχαριστούμε θερμά την κα Christine Tzimis του Ινστιτούτου Γκαίτε Αθηνών και την κα Janta van Lienden του Ολλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών για την πολύτιμη συμβολή τους. Περισσότερα...


ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - Οκτώβριος 2008
Συνεργασία Βιβλιοθηκών Δυτικής Αττικής με ΔΕΔΑ


Στις 16 Οκτωβρίου 2008 οι τέσσερις σχολικές βιβλιοθήκες της Δυτικής Αττικής συνεργάστηκαν με τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Αττικής για την πραγματοποίηση ημερίδας με θέμα «Από τα ιερογλυφικά στο διαδίκτυο: το χθες και το αύριο της ανάγνωσης». Διαβάστε περισσότερα εδώ








ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ- Μάιος 2009


Η Βιβλιοθήκη του 2ου Γυμνασίου Ηλιούπολης συμμετέχει στο 3ο Συνέδριο Ένωσης Μουσικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσηςπου έχει φέτος θέμα: «Η συμβολή του εκπαιδευτικού υλικού στη σχολική πράξη: θεωρία και εφαρμογή στη Μουσική Εκπαίδευση». Πατήστε εδώγια την περίληψη της κυρίας Νταλούκα και της κας Χόρτη

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ- Δεκέμβριος 2005