ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧ.ΒΙΒ/ΚΕΣ;

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧ.ΒΙΒ/ΚΕΣ;
Περισσότερα στο Πανελλήνιο Φόρουμ Σ.Β.

Τρίτη, Ιουνίου 02, 2009

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Σ.Β. 1ου Γυμνασίου Ελληνικού


Σα χώρος ζωντάνιας και δημιουργίας και χώρος δραστηριοτήτων σε σχέση με τα βιβλία, η βιβλιοθήκη του 1ου Γυμνασίου Ελληνικού φέτος είχε ποικιλία δραστηριοτήτων:
-Διοργάνωσε επισκέψεις καταξιωμένων συγγραφέων που παρουσίασαν το έργο τους στους μαθητές μας. Διάβασαν τα βιβλία τους και ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των λογοτεχνών και των μαθητών. Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό. Μας τίμησαν με την παρουσία τους η κα. Αλκη Ζέη (4-12-09) και η κα. Αθηνά Μπίνιου (5-2-09),στη εκδήλωσή της κ.Μπίνιου συμμετείχε το δημοτικό σχολείο της περιοχής. Σημειώνουμε και την παρουσία του καθηγητή στατιστικής της Παντείου κ. Πέτρου Δελαπόρτα (16-12-09), ο οποίος μίλησε για μια πλειάδα θεμάτων ξεκινώντας από την αξία και τη σημασία των μαθηματικών και φθάνοντας στα λογοτεχνικά του ενδιαφέροντα.
-Συμμετέχει στο πρόγραμμα «Θαλής και Φίλοι » λέσχη μαθηματικής ανάγνωσης με εξαιρετικά γόνιμα αποτελέσματα.
-Συμμετέχει στο etwinning με 2 σχολεία από τη Γαλλία και τη Πολωνία με θέμα “BOOK FANS” με ενθουσιώδη συμμετοχή μαθητών.
-Βράβευσε με βιβλία τους πιο ένθερμους αναγνώστες. Το σχολικό έτος 2008-9 δόθηκαν 3 βραβεία (17,16,15 βιβλία).
Με τη συμβολή και η συμπαράσταση της διευθύντριας του σχολείου η σχολική βιβλιοθήκη φέτος είχε μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία. Μεγαλύτερη ανταμοιβή, βέβαια, δεν υπάρχει από το χαμόγελο των παιδιών.

Η υπεύθυνη της σχολικής βιβλιοθήκης
Νατάσα Κουτσίδου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου