ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧ.ΒΙΒ/ΚΕΣ;

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧ.ΒΙΒ/ΚΕΣ;
Περισσότερα στο Πανελλήνιο Φόρουμ Σ.Β.

Κυριακή, Δεκεμβρίου 12, 2010

KAΡΕ – ΚΑΡΕ : Ο κινηματογράφος στο Γυμνάσιο Καβασίλων


Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας του κινηματογράφου για τη Θεσσαλονίκη (3 - 12 του μήνα οι μέρες του φετινού 51ου φεστιβάλ).

Με αυτή τη αφορμή, η ομάδα κινηματογράφου ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ των μαθητών του σχολείου μας συνοδευόμενη από τους καθηγητές Β.Αντωνόπουλο, Ελ.Καρακίτσου και Ευαγγ. Πολυμένου επισκέφθηκε το μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης .
Αρχικά ξεναγηθήκαμε στις διάφορες αίθουσες του μουσείου, που ζωντανεύουν την ιστορία της ελληνικής έβδομης τέχνης:
«Χαμηλώνουν τα φώτα και ξετυλίγεται μπροστά στον επισκέπτη σαν το φιλμ μιας ταινίας, που συγκροτείται από μικρές στάσεις -σεκάνς της ιστορίας του ελληνικού σινεμά.
Εικόνες και ήχοι από δεκάδες προβολές, αφίσες, φωτογραφίες, αντικείμενα δεν εκτίθενται με την παραδοσιακή έννοια του όρου, αλλά συνεργάζονται για να δημιουργήσουν μια κινηματογραφική ψευδαίσθηση, μέσα στην οποία βουλιάζει βήμα-βήμα ο επισκέπτης.»
Ξεχωριστό επίσης ενδιαφέρον είχε η προβολή τρισδιάστατης ταινίας που αναφέρεται με λεπτομέρειες στη διαδικασία παραγωγής ενός φιλμ.Έτσι πανέτοιμοι περάσαμε την επόμενη εκπαιδευτική δραστηριότητα: τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους αποκλειστικά από τους μαθητές.
Όλη η ομάδα ανέλαβε δράση: Σκηνοθέτης, σεναριογράφοι, οπερατέρ, υπεύθυνοι φωτισμού, μακιγιέρ, ενδυματολόγοι και φυσικά ηθοποιοί ήταν οι συντελεστές για τις δυο μικρές ταινίες που γυρίστηκαν στην αίθουσα – στούντιο του μουσείου.
Η επίσκεψη τελείωσε με βόλτα στην παραλία και επίσκεψη στο Σινε- Ολύμπιον, όπου προβάλλονται ταινίες του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου