ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧ.ΒΙΒ/ΚΕΣ;

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧ.ΒΙΒ/ΚΕΣ;
Περισσότερα στο Πανελλήνιο Φόρουμ Σ.Β.

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2011

Η Βιβλιοχώρα στο Περιστέρι


| View Sample Photo Books | Create your own Photo Book
Η διάθεση των μαθητών «μελών» της Βιβλιοθήκης, να ερευνήσουν, να μάθουν, να δουλέψουν, να προβάλουν τις δραστηριότητες τους στο σχολείο, τις διακρίσεις τους στα μαθήματα, μας έδωσε την ιδέα να εκδώσουμε το δικό μας περιοδικό με τις ανησυχίες μας, τα νέα μας, και τους προβληματισμούς μας. Μετά από συνεννόηση με τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Περούλη εντάξαμε την δραστηριότητα της έκδοσης σε πρόγραμμα Αγωγής Σταδιοδρομίας σε συνεργασία με το ΚΕΣΥΠ Περιστερίου, με απόφαση συλλόγου 17/25.11.2010.
Στόχος μας είναι:
1) να ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να δημοσιοποιήσουν το υλικό τους στην ευρύτερη κοινωνία.
2) να διαμορφώνουν άρθρα ενημέρωσης.
3) να συλλέγουν και διασταυρώνουν τις πληροφορίες και να εξασφαλίσουν την τεκμηρίωση τους.
4) να αξιολογούν τα γεγονότα και να ιεραρχούν τις ειδήσεις.
5) να αναπτύξουν μικρο επιχειρηματικότητα και να συνδέσουμε την δραστηριότητα μας με το πρόγραμμα σπουδών των αντιστοίχων γνωστικών αντικειμένων (μαθήματα Καλλιτεχνικών –ΣΕΠ-
Γλωσσικά μαθήματα, με την Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή και γενικότερα με όλο το διαθεματικό πλαίσιο σπουδών του σχολείου.)

Το περιοδικό «Βιβλιοχώρα» κυκλοφόρησε και διανεμήθηκε σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας στο σύλλογο γονέων, στη μαθητική κοινότητα και τα σχόλια ήταν κολακευτικά. Τα παιδιά ενθουσιαστήκαν και δραστηριοποιήθηκαν, ακόμη περισσότερο και ανυπομονούν για το επόμενο τεύχος. Στόχος μας ήταν: να ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να δημοσιοποιήσουν το υλικό τους στην ευρύτερη κοινωνία, να διαμορφώσουν άρθρα ενημέρωσης, να συλλέξουν και να διασταυρώνουν τις πληροφορίες και να εξασφαλίσουν την τεκμηρίωση τους. Να αξιολογούν τα γεγονότα και να ιεραρχούν τις ειδήσεις, να αναπτύξουν μικρο επιχειρηματικότητα.

Να συνδέσουμε την δραστηριότητα μας με το πρόγραμμα σπουδών των αντιστοίχων γνωστικών αντικειμένων (μαθήματα Καλλιτεχνικών –ΣΕΠ- Γλωσσικά μαθήματα, με την Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή και γενικότερα με όλο το διαθεματικό πλαίσιο σπουδών του σχολείου.)

Θεωρούμε πως επιτύχαμε τους στόχους και τους σκοπούς μας και ανοίξαμε το σχολείο μας στην κοινωνία.

Η υπεύθυνη Β/κης 3ου Γυμνασίου Περιστερίου
Γεωργία Κακαρίκου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου